Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از شاهرود، رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود از وجود یک مرکز رشد اقماری زیر نظر پارک علم و فناوری استان سمنان و یک مرکز رشد مستقل در این دانشگاه خبر داد.

پژمان امینیان با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود جزو معدود واحدهای دانشگاهی می‌باشد که دارای دو مرکز رشد است خاطر نشان کرد: مرکز رشد پروفسور علی اکبر جلالی نخستین مرکز رشد این واحد دانشگاهی و بصورت اقماری می‌باشد که در سال ۱۳۹۵ گشایش یافت و با توجه به اینکه تحت نظارت و مدیریت پارک علم و فناوری استان سمنان فعالیت می‌کند، امکان جذب مستقیم شرکتهای فناور در آن وجود نداشت و این خلأ مسؤولین دانشگاه را بر آن داشت که با اقدام و تلاش مضاعف در سال ۹۸ مجوز مرکز رشد مستقلی را به نام «مرکز رشد پروفسور حسابی» اخذ نموده و امکان جذب شرکتهای فناور را بصورت مستقیم بدست آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امینیان با بیان اینکه مرکز رشد، موثرترین ارگان برای تبدیل علم به ثروت است، گفت: دانشگاه‌های نسل اول به آموزش می پرداختند، دانشگاه‌های نسل دوم به کار‌های پژوهشی روی آوردند و دانشگاه‌های نسل سوم بر تولید علم تمرکز داشتند و اکنون باید دانشگاهها به سمت دانشگاه‌های نسل چهارم که همان دانشگاه‌های کارآفرین هستند حرکت نمایند.

وی با بیان اینکه رسالت ما ایجاد کارآفرینی و حمایت از تولید محصولات فناورانه است تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود با اخذ مجوز مراکز رشد با هدف تبدیل علم به ثروت و کارآفرینی رسماً به یک دانشگاه نسل چهارم تبدیل شده است.


عضو هیأت علمی گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود با بیان اینکه عمده فعالیت های «مرکز رشد پرفسور حسابی» بر حمایت از شرکتهای فناوری است که به دنبال نوآوری در مصالح معدنی و ساختمانی می باشند از این رو با توجه به ظرفیت شهرستان شاهرود از طرح‌هایی که منجر به تولید مواد معدنی جدید یا مصالح ساختمانی نوین با خصوصیات و‌تکنولوژی جدید شود، حمایت ویژه بعمل می‌آید و نیز خاطر نشان کرد: این مرکز هم اکنون دارای ۴ هسته فناور است و طبق برنامه زمانبندی تا انتهای سال ۹۹ در نظر است که ۶ واحد و شرکت فناور جدید جذب شود.
امینیان نقش مرکز رشد جدید و مستقل پروفسور حسابی را کاستن از موانع و عوامل بازدارنده فعالیت های آغازین مؤسسات فناور نوپا دانست و ابراز کرد: این مراکز با پشتیبانی های لازم و ارائه خدمات اولیه، نقش مؤثری در پاگیری و بالندگی و افزایش ضریب موفقیت واحدهای فناور خواهند داشت.

وی در مورد حمایتهایی که در مرکز رشد پروفسور حسابی از شرکتها و واحدهای فناور صورت می گیرد تصریح کرد: این مرکز با تأمین فضای اداری و کارگاهی و آزمایشگاهی و مشاوره علمی و نظارت اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود و کارشناسان با تجربه، خدماتی نظیر فناوری اطلاعات و برگزاری دوره‌های آموزشی و نمایشگاه‌های تخصصی را به‌منظور استفاده از فن بازار و قانون حداکثر استفاده از توان فنی و مهندسی در راستای تولید را ارائه می کند.

رئیس مرکز رشد پروفسور حسابی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود در تشریح بیشتر حمایت ها از مراکز فناور خاطر نشان کرد: مرکز رشد پروفسور حسابی حمایت تمام و کمال از شرکتهای فناور را به ‌منظور اخذ تأییدیه های لازم از سازمان مرکزی و تجاری سازی اعلام می کند و آمادگی کامل خود را برای جذب و پشتیبانی از واحدهای نوپای فناور اعلام می نماید و در خصوص تثبیت، تقویت و اجرائی شدن ایده های خلاقانه و کاربردی واحدهای فناور خصوصی و در جهت رفع نیازهای تولیدی و خدماتی آنها از هیچ کوششی دریغ نمی کند.

پژمان امینیان با بیان اینکه «مرکز رشد پروفسور حسابی» با جذب هسته های فناور و حمایت از طرح های خلاقانه و نوآورانه به سمت پژوهش های کاربردی و درآمد زا و کارآفرین حرکت می کند درباره فعالیت یکی از هسته‌های فعلی مراکز رشد این واحد گفت:این هسته‌ فناور، تولیدکننده پودر‌های شوینده است که با استفاده از فناوری جدید انجام می‌‌شود.

امینیان در مورد مدت زمان حمایت از این واحدها تصریح کرد: این واحد‌ها را تا زمانی که به تولید و سودآوری برسند از نظر معنوی و امکانات آزمایشگاهی و دانشگاهی مورد حمایت قرار می‌دهیم و دانشگاه در بخشی از سود این واحد ها شریک می‌شود و به این ترتیب علاوه بر کسب سود از تفکر‌های نو که منجر به تولید محصولات فناورانه می‌شود، حمایت می‌شود.

استادیار گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود یکی دیگر از برنامه‌های در دست اجرای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود را جذب شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و در ادامه با تشریح تولید محصولات کرونایی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود با دارا بودن مرکز تحقیقات نانوذرات بیولوژیک در پزشکی و مرکز تحقیقات مواد مؤثره داروهای گیاهی در صدد تولید محصولات موثر در مقابل کووید-۱۹ است.

امینیان در پایان اهداف ایجاد مراکز رشد را به صورت زیر دسته بندی کرد:

۱- به ‌کارگیری مؤثر نتایج تحقیقات فناوری‌های نوین از طریق حمایت از تکمیل چرخه تحقیق تا تولید

۲- پشتیبانی و ارائه تسهیلات علمی، فنی، مالی و اجرائی به صاحبان اختراع و نوآوری

۳- تقویت و تشویق بخش خصوصی در انجام فعالیت‌های منتج به فناوری

۴- ایجاد ساز و کارهای حمایتی از طریق سازماندهی تشکیلات

۵- بسترسازی به‌منظور تجاری کردن دستاوردها در راستای اهداف مرکز

۶- ایجاد زمینه کار آفرینی، حمایت از نوآوری و خلاقیت نیروهای محقق جوان

۷- کمک به رونق اقتصاد محلی مبتنی بر فناوری

۸- ایجاد فضای لازم برای گسترش و رشد واحدهای کوچک و متوسط دانش مدار و فناور فعال در زمینه‌های فناوری

۹- بسترسازی به منظور ایجاد فرصت های شغلی مناسب برای جذب کارآفرینان و دانش آموختگان دانشگاهی در زمینه های فناوری

۱۰- تولید و توسعه محصولات و فرایندهای فناوری قابل عرضه به بازار

انتهای پیام /

295 / 167 مرکز رشد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود پارک علم و فناوری پروفسور علی اکبر جلالی پروفسور حسابی پژمان امینیان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مرکز رشد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود پارک علم و فناوری پروفسور حسابی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود دانشگاه های نسل شرکتهای فناور تولید محصولات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۵۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گامِ مهم «جهاددانشگاهی» برای رشد اقتصادی کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه کرمانشاه قرار است امسال یک گام بلند بردارد، گامی که نقش مهمی در آینده اقتصادی استان ایفا می‌کند. این گام مهم و سرنوشت ساز رسیدن به رشد اقتصادی هفت درصدی در سال جاری است.

شاید این میزان رشد در نگاه اول چندان زیاد به نظر نرسد، اما همین رشد چند درصدی با تحولات بسیاری برای استان همراه است، از جمله احیای تعداد زیادی از واحدهای صنعتی راکد استان، توسعه سطح کشت و تولید محصولات کشاورزی، بهبود معیشت و افزایش رفاه جامعه، ایجاد چندین هزار شغل در استان، توسعه خدمات، افزایش واحدهای فناور و دانش بنیان، توسعه صنعت گردشگری استان و ...

اینها تنها بخشی از دستاوردهایی است که با همین رشد چند درصدی برای استان حاصل می‌شود و حالا کرمانشاه در حال فراهم کردن مقدمات برداشتن این گام بزرگ است. گامی که قرار است بخشِ مهم آن توسط سازمان جهاد دانشگاهی استان انجام شود.

سازمان جهاد دانشگاهی نهادی است با ماموریت‌های حساس و مهم، ماموریت‌هایی که هر کدام قرار است خلاهای موجود در جامعه را رفع کرده و کشور و استان را یک گام به جلو پیش برد.

یکی از ماموریت مهم این سازمان حمایت از شرکت‌ها و واحدهای فناور و دانش بنیان است، طوری که در استان طی سالهای اخیر بیش از ۷۷۰ واحد فناور و دانش بنیان تحت حمایت‌های این مجموعه قرار گرفته‌اند و ۳۳۰ واحد همچنان تحت حمایت قرار دارند. واحدهایی که بیش از ۲۷۰۰ نفر در آنها مشغول به کارند.

این سازمان زیرساخت های مهمی را هم در توسعه فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه دارد که از جمله آنها می‌توان به ۱۴ زیرساخت فناورانه شامل شتابدهنده صنایع شیمیایی، مرکز نوآوری کشاورزی هوشمند، مرکز نوآوری طراحی و معماری داخلی، مرکز نوآوری ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی، مرکز نوآوری حوزه زیستی، مرکز نوآوری گیاهان دارویی و... اشاره کرد.

این سازمان همچنین صاحب بزرگترین «برج فناوری» کشور است، برجی که توانسته بستر کار برای بیش از ۱۱۰ شرکت و واحد فناور و دانش بنیان را فراهم کند.

«مجتمع نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه» هم یکی دیگر از زیرساخت‌های مهم این مجموعه است که فضای کارگاهی برای فعالیت ۲۱ شرکت و واحد فناور و دانش بنیان را فراهم کرده است.

با وجود این زیرساخت‌های مهم و حمایت‌های صورت گرفته، حالا بیش از ۷۲۱ محصول تجاری سازی شده فناورانه در شرکت‌ها و واحدهای فناور و دانش بنیان تحت حمایت سازمان جهاد دانشگاهی تولید می‌شود. محصولاتی که جدای از رفع نیازهای داخل، به سایر کشورها هم صادرات شده و توانسته ارزآوری مطلوبی برای کشور داشته باشد، طوری که در سال ۱۴۰۱ این شرکت‌ها ۱۷.۲ میلیون دلار صادرات داشته اند و پیش‌بینی می‌شود این میزان با رشد ۲۰ درصدی در سال گذشته همراه بوده باشد.

همچنین با حمایت‌های جهاددانشگاهی بیش از ۷۰ درصد شرکت‌ها و واحدهای فناور و دانش بنیانِ تحت حمایت، به مرحله تولید صنعتی و نیمه صنعتی رسیده‌اند و از محصولات متنوع تولیدی این شرکت‌ها ۲۰ محصول فناورانه بصورت انحصاری در کرمانشاه تولید می‌شوند، یعنی شرکت‌های کرمانشاهی تنها تولیدکننده این محصولات در کشور هستند.

این توانمندی‌های و زیرساخت‌های مطلوب موجب شده که حالا ماموریت جدیدی به این نهاد واگذار شود، ماموریتی که نقش مهمی در آینده اقتصادی استان دارد.

طبق برنامه‌ریزی و هدفگذاری صورت گرفته ۲۰ درصد از سهمِ رشد اقتصادی هفت درصدی استان در سال جاری به سازمان جهاد دانشگاهی واگذار شده تا این بار هم این سازمان با قابلیت‌های خاص خود بتواند زمینه این رشد مهم و سرنوشت ساز را برای کرمانشاه فراهم کند.

برای انجام ماموریت آماده‌ایم/ نیازمند حمایت ویژه مسئولین استان و همکاری سایر دستگاه‌ها هستیم

دکتر مسلم حدیدی رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه در تشریح ماموریت جدید این سازمان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: طبق هدف‌گذاری صورت گرفته کرمانشاه امسال باید به رشد اقتصادی هفت درصدی برسد و قطعا لازمه تحقق این رشد چشمگیر هماهنگی و همکاری همه دستگاه‌های استان است.

وی افزود: در میان نقش‌آفرینی که تمام دستگاه‌های استان در تحقق این رشد خواهند داشت، بخش اصلی کار به سازمان جهاددانشگاهی واگذار شده و این سازمان ماموریت دارد که ۲۰ درصد از این رشد اقتصادی را در استان محقق کند.

حدیدی گفت: برای تحقق این سهم ارزشمند، ماموریت‌هایی به سازمان واگذار شده که از جمله مهمترین آنها می‌توان به حمایت از توسعه شرکت‌های دانش بنیان و فناور، افزایش کمی و کیفی محصولات فناورانه، ایجاد و توسعه زیرساخت‌های فناوری استان، تکمیل زنجیره‌های ارزش در زیست بوم نوآوری استان و توسعه ساختارهای فناورانه اشاره کرد.

توسعه فعالیت‌های نوآورانه و تجاری سازی محصولات فناورانه، شناسایی و حل مسائل استانی- منطقه‌ای با استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان و فناور، حمایت از توسعه و تجاری سازی فناوری‌های راهبردی جهت رفع چالش‌های استان، تقویت فعالیت‌های تحقیق و توسعه بنگاه های بزرگ اقتصادی و ارتقا بازار شرکت‌های دانش بنیان و فناور با تاکید بر استفاده از ظرفیت طرح‌های توسعه‌ای استان هم از دیگر ماموریت‌های سازمان جهاد دانشگاهی در تحقق این رشد هفت درصدی است که حدیدی به آنها اشاره کرد.

وی با تاکید بر پیگیری جدی ماموریت های جدید سازمان گفت: قطعا از هیچ تلاشی در این مسیر فروگذار نمی‌کنیم، اما تحقق این ماموریت‌ها و به سرانجام رساندن آنها نیازمند حمایت‌های ویژه از سوی مسئولین استان و همکاری همه دستگاه‌هاست.

وی افزود: اگر بخواهیم شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور را توسعه دهیم قطعا نیازمند توسعه زیرساخت‌ها و بستر فعالیت این شرکت‌ها هستیم و این درحالیست که برج فناوری به تنهایی جوابگوی نیاز شرکت‌ها نیست.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، شرکت‌ها به محیط‌های کارگاهی و صنعتی برای تولید محصولات خود نیاز دارند که باز هم این کار نیازمند توسعه زیرساخت‌هاست.

حدیدی با تاکید بر نیاز استان به راه‌اندازی «شهرک فناوری»، گفت: با راه‌اندازی این شهرک، بستر لازم برای فعالیت بیشتر واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان استان فراهم شده و این امر گامی در راستای جهش تولید خواهد بود. 

وی بر لزوم توسعه بازار شرکت‌های دانش بنیان هم تاکید کرد و افزود: یکی از ماموریت‌های ما در تحقق سهم ۲۰ درصدی از رشد اقتصادی هدفگذاری شده استان در سال جاری، ارتقاء بازار شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور است که ارتقاء و توسعه این بازار نیازمند حمایت ویژه دستگاه‌های دولتی است. اگر شرایطی فراهم شود که تجهیزات و اقلام مورد نیاز دستگاه‌ها از شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور خریداری شود، قطعا گام مهمی در توسعه بازار این شرکت ها برداشته می‌شود.

وی افزود: از طرفی برای توسعه زیرساخت‌های فناورانه استان بازهم نیازمند حمایت‌های ویژه مسئولین استان هستیم تا بتوانیم بستر لازم برای توسعه این زیرساخت‌ها را فراهم کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد شهرکرد در حمایت از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • طرح استفاده از انرژی خورشیدی در دانشگاه آزاد شهرقدس عملیاتی می‌شود
  • از طنین «فریاد قدس» تا شنیده شدن استخوان‌های خُرد شده رژیم صهیونیستی/ روسیاهی به زغال صهیونیستی ماند
  • ستاره رژیم صهیونیستی در جهان رو به افول است
  • تحول بی‌واسطه با مردم
  • طرح نوآورانه و متفاوت در یک مرکز آموزشی قم
  • گامِ مهم «جهاددانشگاهی» برای رشد اقتصادی کرمانشاه
  • تحصیل در دانشگاه آزاد ممسنی با کمترین هزینه/ تعامل با شهرداری نورآباد براساس رویکرد فناوری
  • رئیسی: ایران پیشرفته و فناور می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد