Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی گروه مکانیک دانشگاه آزاد شاهرود گفت: «دستگاه ضدعفونی کننده محیط و اجسام با استفاده از فرابنفش و گرما» در دانشگاه آزاد شاهرود اختراع شد.

به گزارش خبرگزاری برنا از سمنان؛ فریبرز فروهنده، عضو هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه آزاد شاهرود از اختراع «دستگاه ضدعفونی کننده محیط و اجسام با استفاده از فرابنفش و گرما» خبر داد و گفت: این دستگاه مولد گرمای کنترل شده و تابش فرابنفش UVc می‌باشد که با استفاده از این دو روش عقیم سازی میکروب‌ها انجام می‌شود و کاهش چشمگیر تعداد میکروب‌های موجود در دو نمونه شاهد و نمونه مورد تست در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود مورد آزمایش و تأیید قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



فروهنده در توضیح هدف از این اختراع و کاربرد آن اظهار کرد: موارد متعددی است که استفاده از این دستگاه می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال کاهش تعادل در صورت استفاده نکردن از دستگیره پله برقی و مشکلات ایجاد شده در عدم قبول وجه نقد و انتقال میکروب از طریق اسکناس و کاغذ در بانک‌ها و ادارات و همچنین صدمه وارده از طریق مواد ضد عفونی کننده به سطوح (صفحه کلید خود پرداز و میز و صندلی و ...) از جمله موارد کاربرد این دستگاه می‌تواند باشد.

این مخترع خاطرنشان کرد: این دستگاه به دلیل عدم تابش بر روی بدن بسیار کم خطر است. همچنین هزینه‌های ضد عفونی با مواد شیمیایی و عوارض جانبی مانند ایجاد حساسیت پوستی را به دنبال نخواهد داشت. عمر مفید قطعات مولد فرابنفش حدود ۲۶۰۰۰ ساعت کاری (تقریباً سه سال با احتساب ۲۴ ساعت کار مداوم در تمام شبانه روز) است که بسته به شرکت سازنده ممکن است کاهش یا افزایش پیدا کند، ولی قطعات آن به سادگی قابل تعویض می‌باشد.

وی در مورد طرز کار دستگاه گفت: ضد عفونی کننده دستگیره پله برقی با نصب درکنار آن با استفاده از اشعه UVc در زمان حرکت handrail میکروب ها را عقیم کرده و سبب کاهش قابل ملاحظه بار میکروبی خواهد شد.

فیروز فروهنده در مورد ساختار دستگاه ساخته شده برای دستگیره پله برقی گفت: برای صرفه جویی در مصرف انرژی و افزایش طول عمر قطعات از یک عدد شفت اینکودر استفاده شده است که بر اساس سرعت خطی عبور هندریل شدت تابش را تنظیم می‌نماید. همچنین در صورت عدم تابش و صدمه دیدن مولد فرابنفش، سنسور مربوطه عدم تابش را گزارش و اسپیکر با اخطار صوتی احتمال آلودگی را اعلام می‌نماید.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد شاهرود با بیان اینکه تست‌ها روی انواع باکتری‌ها انجام شده است که سخت‌تر از ویروس از بین می‌روند خاطرنشان کرد: با استفاده از این اختراع علاوه بر هزینه پایین، عوارض جانبی مایعات ضد عفونی کننده بر روی سطوح مثل اسکناس، صفحه کلید و... نیز مرتفع خواهد شد.

وی در پایان با ذکر این مطلب که در شرایط ماه‌های اخیر و شیوع ویروس کرونا نیاز به چنین محصولاتی بیشتر شده است تأکید کرد: با سنجش بازار مصرف و آماده شدن طرح توجیهی مذکور انشاءالله به زودی تولید صنعتی و تجاری این محصولات در استان سمنان انجام خواهد شد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد شاهرود عفونی کننده ضد عفونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۶۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ال نینو و موج گرما آسیا را سوزانده است

ال‌نینو دماهای خطرناک بالایی را در بخش‌هایی از فیلیپین، تایلند، بنگلادش و هند رقم زده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، میلیون‌ها نفر در سراسر آسیای جنوبی و جنوب شرقی با گرمای شدید هوا مواجه هستند و هوای گرم غیرعادی مدارس را مجبور به تعطیلی کرده و سلامت عمومی شهروندان را تهدید می‌کند.

هزاران مدرسه در سراسر فیلیپین، از جمله در منطقه پایتخت، مانیل، کلاس‌های حضوری را به حالت تعلیق درآورده‌اند. به گفته سازمان ملل که خواستار حمایت بیشتر برای کمک به این کشور برای آماده شدن برای رویدادهای آب و هوایی مشابه در آینده شده است، نیمی از ۸۲ استان این کشور دچار خشکسالی است و نزدیک به ۳۱ استان دیگر با دوره‌های خشک یا شرایط خشک مواجه هستند. سازمان ملل گفت که برداشت آتی این کشور نیز احتمالاً کمتر از حد متوسط خواهد بود. آوریل و مه معمولاً گرم‌ترین ماه‌ها در فیلیپین و سایر کشورهای جنوب شرقی آسیا هستند اما دمای امسال با رویداد ال‌نینو بدتر شده است و شرایط گرم‌تر و خشک‌تری را برای منطقه به ارمغان آورده است.

مقامات تایلندی اعلام کردند که در سال جاری تاکنون ۳۰ نفر بر اثر گرمازدگی جان خود را از دست دادند و به مردم هشدار داده‌اند که از فعالیت در فضای باز خودداری کنند. رسانه‌های محلی گزارش دادند که تقاضا برای برق نیز افزایش یافته است زیرا مردم به استفاده از تهویه‌ها روی آوردند.

در پایتخت بانکوک، دمای هوا در روز چهارشنبه به ۴۰.۱ درجه سانتیگراد رسید، در حالی که مقامات احتمال «شاخص گرمای ۵۲ درجه‌ای» را نیز گزارش کردند. روز جمعه، آژانس هواشناسی فیلیپین هشدار داد که مانیل و ۳۱ منطقه دیگر با دمای خطرناکی مواجه خواهند شد. انتظار می‌رود شاخص گرما در شهر کوئزون، پرجمعیت‌ترین شهر این کشور، به ۴۲ درجه سانتیگراد برسد.

دمای غیرمعمول بالا باعث اختلال در آموزش و کشاورزی در سراسر منطقه آسیا شده است. بنگلادش نیز در این هفته پس از افزایش دمای بین ۴۰ تا ۴۲ درجه سانتی‌گرادی در برخی مناطق، مجبور شد تمام مدارس را تعطیل کند.

به گفته مؤسسه حمایت از کودکان Save the Children، حدود ۳۳ میلیون کودک در بنگلادش تحت تأثیر موج گرما قرار گرفتند. گرمای هوا به حدی است که هزاران نفر در بنگلادش در مساجد و مزارع روستایی تجمع کرده‌اند و برای رهایی از گرما دعا می‌کنند.

کمیسیون انتخابات در هند که اکنون درگیر انتخابات است با مقامات آژانس هواشناسی برای بحث در مورد چگونگی کاهش تأثیر گرما بر رأی‌دهندگان ملاقات کرد. نیتین گادکاری، وزیر راه این کشور، روز چهارشنبه حین تبلیغات انتخاباتی برای نخست‌وزیر نارندرا مودی، هنگام سخنرانی بیهوش شد و بعداً در شبکه‌های اجتماعی گفت که به دلیل گرما در جریان تجمع احساس ناراحتی کرده است.

سازمان جهانی هواشناسی در گزارشی در این هفته هشدار داد که آسیا در سال ۲۰۲۳ از نظر آب و هوا و مخاطرات مرتبط با آب، آسیب‌دیده‌ترین منطقه جهان از بلایای طبیعی شده است. سیل و طوفان بیشترین تلفات و خسارات اقتصادی گزارش شده را به همراه داشته است، در حالی که تأثیر امواج گرما شدیدتر شده است. سال گذشته موج گرمای شدید در هند در ماه‌های آوریل و ژوئن باعث مرگ حدود ۱۱۰ نفر بر اثر گرمازدگی شد.

تغییرات آب و هوای ناشی از فعالیت‌های انسانی باعث افزایش بروز آب و هوای شدید در سراسر جهان و وقوع بلایای مکرر و مرگبارتر از موج گرما گرفته تا سیل و آتش سوزی‌های جنگلی شده است. حداقل ۱۰ مورد از جدی‌ترین رویدادهای دهه گذشته بر اثر مداخلات انسانی رخ داده است.

کد خبر 748227

دیگر خبرها

  • نابودی سریع ۹۹ درصد میکروب‌ها با فناوری جدید فرابنفش
  • تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست
  • واحدهای آلاینده سمنان زیر ذره‌بین دستگاه قضا
  • وصول عوارض و معوقات آلایندگی محیط زیستی در استان سمنان پیگیری شود
  • سازمان ملی استاندارد صدرنشین جدول تبدیل دستگاهی
  • وصول عوارض آلایندگی محیط‌زیست در استان سمنان پیگیری شود
  • رادیو یعنی گرما صمیمیت و درک هستی
  • همه چیز درباره ثبت اختراع در سطح جهانی یا پتنت بین‌المللی
  • ال نینو و موج گرما آسیا را سوزانده است
  • موج گرما صد‌ها میلیون نفر را می‌سوزاند!